Zobozdravstvo Mezeg d.o.o.

Ulica 4. oktobra 3
4207 Cerklje na Gorenjskem

Delovni čas:

ponedeljek: 13.00 - 19.00

torek: 13.00 - 19.00

sreda: 7.30 - 15.00

četrtek: 7.30 - 15.00

petek: 13.00 - 18.00

Naročila preko telefona:

04 25 21 301 


Nujne primere sprejemamo takoj!

Zobni implantat

ankylosZ vstavitvijo zobnih implantatov v čeljustno kost lahko nadomestimo enega ali več manjkajočih zob in tako močno izboljšamo ali na novo vzpostavimo normalno žvečno in govorno funkcijo. Na implantatih lahko izdelamo fiksni mostiček ali pa jih uporabimo za pričvrstitev snemne zobne proteze. 

Več o tem...

Apikotomija

Pri tem posegu v lokalni anesteziji operativno odstranimo del korenine prizadetega zoba skupaj z okolnim vnetnim tkivom. Apikotomije se poslužujemo kadar zaradi različnih vzrokov (npr. neprehodnost koreninskih kanalov, neuspešno koreninsko zdravljenje, zatiček v korenini) ne moremo odstraniti bakterij  z koreninskim zdravljenjem. 

Več o tem...

Odstranitev modrostnika

Odstranitev modrostnika je lahko potrebna zaradi okvare sosednjega zoba, ki ovira izrast modrostnika; zaradi ponavljajočih se vnetjih v področju modrostnika; zaradi zobne gnilobe ali pa zaradi tesnega stanja v zobni vrsti. 

Več o tem...

Zdravljenje parodontalne bolezni

zdravljenjeZaradi prisotnosti bakterij v zobnih oblogah in drugih dejavnikov (npr. starost, spol, genetika) lahko privede do parodontitisa – vnetja podpornih tkiv zoba. Gre za najpogostejšo obliko bolezni obzobnih tkiv, ki praviloma poteka počasi in ima vpliv na celotno zdravje pacienta (pojavnost srčne in možganske kapi, povečanje vnetnih proteinov, pljučnice, zapleti pri sladkorni bolezni, prezgodnji porod). 

Več o tem...

Protetika

protetikaManjkajoče zobe lahko nadomestimo s protetičnimi izdelki. Pri fiksni protetiki na obrušene zobe ali implantate izdelek trajno zalepimo s cementom in pacient izdelka ne more sneti. Lahko gre za posamezne prevleke ali pa mostičke, kjer se obrusita vsaj dva zoba nosilca, da se zapolni vrzel med njima. Prevleke in mostički so lahko kovinsko-porcelanski, kjer je ogrodje iz kovine (se je ne vidi), ali pa je izdelek polnoporcelanski.

Več o tem...

Konzervativno zobozdravstvo

Konzervativno zobozdravstvo zajema predvsem zdravljenje in preprečevanje kariesa in njegovih posledic.

Izdelujemo kompozitne zalivke (bele). Pri postopku koreninskega zdravljenja (endodontija) pa z ročno ali strojno tehniko odstranimo vneto oz. mrtvo zobno pulpo in očistimo koreninske kanale ter jih nato napolnimo.